De buurtmaaltijd

Gezellig samen tafelen met buurtgenoten

Het Huis van Verhalen is een aantal jaren geleden begonnen met een prachtig initiatief. Elke maandagavond vindt in het restaurant van Prismare de buurtmaaltijd plaats.

Een mooie en gezellige gelegenheid om je buurtgenoten te leren kennen en ook lekker te eten. Wanneer je een avond aanschuift merk je meteen dat het razend druk is. Aan verschillende tafels zitten jong en oud klaar om gezellig samen te eten. Hadessa Meijer is initiatiefneemster van de buurtmaaltijd en nog steeds erg enthousiast. Al op de allereerste avond kookte ze voor 30 personen. En het aantal mensen is daar nooit meer onder gekomen. Er is in totaal ruimte voor maximaal 55 personen per avondmaaltijd. Wanneer er meer mensen willen aanmelden worden ze op de lijst gezet voor de volgende keer. De vraag is vaak groter dan het aantal plekken, maar de capaciteit zal niet gaan stijgen. Dit om er voor te zorgen dat de persoonlijke aandacht en gezelligheid blijft en het geen gaarkeuken gaat worden.

Ondanks dat er aangeschoven wordt bij onbekenden, is het altijd gezellig en zeker geen stille boel. Iedereen komt er met hetzelfde doel: niet alleen om te eten, maar ook om andere mensen te ontmoeten. Iets na zes uur verschijnen altijd de eerste schalen op tafel, waarna er fanatiek voor elkaar wordt opgeschept. Op die manier raken buurtbewoners met elkaar aan de praat en leert iedereen elkaar beter kennen. Na een kopje koffie en thee is de avond weer voorbij, maar niet voordat er samen wordt afgewassen.


Ook een keer aanschuiven bij een buurtmaaltijd? Dit kan voor maar €1,50 per persoon. Aanmelden kan elke maandag vóór 12.00 uur via 053 - 431 62 88 of openbuurtmaaltijd@gmail.com.

“AL OP DE ALLEREERSTE AVOND KOOKTE ZE VOOR 30 PERSONEN