Het Trafohuis

Een unieke culturele ontmoetingsplek

“Het transformatorhuis is in 1959 ontworpen door architect G.J. Beltman. Het staat op het omvangrijke fabrieksterrein van katoenspinnerij Bamshoeve, eigendom van de familie Blijdenstein.

De spinnerij, ooit de grootste in Europa, heeft gefunctioneerd van 1896 tot 1990. De fabrieksgebouwen zijn in 2000 grotendeels verwoest als gevolg van de vuurwerkramp. In 2007 is het Trafohuis verbouwd tot een galerie met atelier naar een ontwerp van Gooike Postma.


Het trafohuis − een gemeentelijk monument − is nu eigendom van Stichting Industrieel Erfgoed Twente.


Sinds 2008 is Stichting Dynamo Expo gevestigd in het Trafohuis om het een nieuwe culturele functie te geven in de vorm van exposities en evenementen. Naast exposities is de ruimte erg geschikt voor workshops, huiskamerconcerten, vergaderingen, trainingen, presentaties en coaching sessies.

De tuin is ingericht als een klein amfitheater waar kleine concerten of toneelvoorstellingen georganiseerd kunnen worden. Tevens heeft het Trafohuis ruimte voor vier werkplekken. Drie ervan zijn momenteel in gebruik door: Gaby Declemy - interieur ontwerp, Annabel Jeuring - Fotograaf, en Ludo Klink - Ontwerper.


Ben je op zoek naar een unieke plek voor bijvoorbeeld een workshop, vergadering, expositie, huiskamerconcert of teamsessie in Enschede? Boek dan het Trafohuis op Roombeek! Een mooie ruimte met veel daglicht, industriële uitstraling en centraal gelegen!


Voor vragen en info:

info@dynamo-expo.nl

“EEN CENTRAAL GELEGEN PAND, MET INDUSTRIELE UITSTRALING EN VEEL DAGLICHT